Utflukt til Ramme gård 7. juni

Bli med til vakre Ramme gård tirsdag 7. juni

Presseveteranene arrangerer tur for medlemmer med ledsager til kulturinstitusjonen Ramme gård utenfor Hvitsten i Vestby tirsdag 7. juni. På Ramme blir det omvisning i den flotte Havlystparken etterfulgt av lunsj. 

Avreise med 49-seters buss fra Oslo klokka 11. Bussen venter bak hotell Opera, der hvor drosjene også står. Det vil også være mulig med påstigning på Korsegården i Ås. Vi tar sikte på å være tilbake i hovedstaden ca. klokka 15.30.  

Hele opplegget med buss, omvisning i Havlystparken og lunsj koster kr 550 per person, en godt subsidiert pris.  

Meld deg på til kasserer Anicken Juell Skogseth  anicken.skogseth@gmail.com senest fredag 27. mai og betal til vår konto 0530 27 34374. Her gjelder først til mølla–prinsippet inntil vi når 49 deltakere (full buss).  

Ramme gård - les mer her

 

 

Møte med Mette Bugge

Møte med superveteran Mette Bugge:

25 presseveteraner møtte opp i VG-huset da journalist/aktiv pensjonist Mette Bugge kåserte om sin 44 årige karriere som sportsjournalist i Aftenposten. Hun snakket også om ledelse og om å holde seg aktiv som pensjonist. Hun snakket på inn og utpust om alt hun hadde fått være med på i årenes løp. I 2016 ble hun kåret til Årets seniorprofil i Norge og i fjor ga hun ut boken Senior. Etterpå var det middag i kantinen. 

 

Bymuseet: Krig og hverdagsliv og Oslo i kunsten

Besøk på Bymuseet: Torsdag 24. februar 2022 var det utflukt til Bymuseet i Oslo. Det var omvisning i utstillingen Krig og hverdagsliv og en titt på den nyeste utstillingen Byblikk – Oslo i kunsten. Etterpå var det lunsj i museets kafé. 40 presseveteraner deltok. 

Nye Deichmanske bibliotek

Vellykket utflukt Deichman

Presseveteranene i Oslo og Akershus møttes for første gang i år 27. januar på Deichman i Bjørvika i Oslo. 29 medlemmer deltok på en guidet omvisning og fikk se at bibliotek i dag er mye mer enn utlån av bøker. Her kan du også blant annet få ditt eget lydstudio, bruke 3 D-skriver eller fikse nytt antrekk med lånt symaskin. (Foto: Maria SantiBagtas, Deichman)

24. mars: Utflukt

7. april: Årsmøte i Schibsted-huset

Betaling for utflukter må skje innen fristen for å være gyldig:   

Konto 0530.27.34374 –  

”Presseveteranene i Oslo og Akershus” v/Marit Bødtker, Astrids vei 14, 0276 Oslo.  

I feltet for ”Betalingsinformasjon” må det stå hva beløpet gjelder samt medlemsnavn og eventuelt ledsagernavn. Dette er meget viktig, fordi vi må kunne se hva og hvem beløpet gjelder for.  

På utflukter kan du som medlem ta med én ledsager, som betaler pris spesifisert for hver enkelt tur.  

Landsmøte: Lindesnes 19. – 21. august,

Landsmøtet 2022 starter fredag 19. august kl. 14.00 smed velkomst og presentasjon av Lindesneshalvøya, rusletur langs Spangereidkanalen med innlagte forfriskninger. Senere på ettermiddagen båttur til uthavna Svinør, en av Sørlandets vakreste uthavner med gamle hus og mye historie. Om kvelden nyter vi noe av det som har blitt landet av havets delikatesser i Båly denne dagen. Kvelden byr også på en kro-konsert med et visst sørlandsk tilsnitt.  

Lørdag 20. august avvikles Presseveteranenes årsmøtet.

Etter lunsj er det utflukt til Lindesnes fyr, landets eldste og eneste bemannede fyrstasjon. Dere skal få et innblikk i historien til stedet, omvisning, værprat og varierte smaksprøver med ingredienser fra marin biologi og botanikk. Kvelden byr på festmiddag etterfulgt av lun jazz og harpeklang.  

Søndag 21. august blir det omvisning i Under i grupper fra kl. 10.00 til 12.00, fulgt av utsjekk. Hvis ikke dere like godt tar et par dager til på Lindesneshalvøya når dere først har kommet.